Arıcılıkta kullanılan alet ve malzemelerin başında arıcılığın vazgeçilmez girdisi olan kovan gelmektedir. Kovan, arı kolonisinin barınağıdır. Arıcılık tarihi boyunca önceleri arılar kovan anlamında ağaç ve taş kovuklarını kullanmışlardır. Daha sonraki dönemlerde insanlar tarafından arılar için basit ve çok çeşitli arı kovanları hazırlanmış ve kullanılmıştır. Eski sistemden modern arıcılığa geçiş çerçeveli kovanların kullanılmasıyla mümkün olmuştur. Arıcılığın ileri olduğu ülkelerde eski sistem kovanlar artık yerini tamamen modern kovanlara bırakmasına rağmen ülkemizde halen bölgelere göre basit, ilkel ve modern kovanları yan yana görmek mümkündür. Arı ticaretinin daha uygun koşullarda ve kolayca yapılabilmesine olanak sağlayan, daha yüksek verim alınabilmesi, arıların bakım ve beslemelerinde çalışma kolaylığı, göçer arıcılık yapanlar için arı ve arılık naklinin kolaylaşması gibi nedenlerle çerçeveli standart kovan kullanımı ülkemizde ve tüm dünyada hızla yaygınlaşmaktadır.
Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planında yer alan Hedef:44 "İlimizdeki bal arısı koloni sayısını 125.000'e çıkarmak ve koloni verimini artırmak" hedefi konusunda İlimiz Hasanbeyli ilçesinde uygulanmak üzere %50 hibeli Osmaniye İl Özel İdaresi destekli "Hasanbeyli İlçesinde Teknik Arıcılığın Desteklenmesi ve Geliştirilmesi Projesi" hazırlanmıştır.
Proje kapsamında Hasanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce belirlenmiş olan 6 arı yetiştiricisi çiftçimize toplam 200 adet Langstroth tipi polen tuzaklı çerçeveli modern kovan (arısız) dağıtımı yapılmıştır.
Projenin toplam maliyeti olan 25.960,00 TL'nin %50'si olan 12.980,00 TL maddi destek Osmaniye İl Özel İdaresi kaynağından karşılanmıştır. Her bir kovanın maliyeti KDV dahil 129,80 TL'dir.